VEEL GESTELDE VRAGEN EN MINDSET

VEEL GESTELDE VRAGEN & MINDSET DOC 2022-02

HELP, MINDSET & VOORWAARDEN

OP DEZE PAGINA VINDT U DE VERWIJZING NAAR VEELGESTELDE VRAGEN, MINDSET EN ONZE VOORWAARDEN. DE VRAGEN ZIJN VERDEELD IN HANDIGE CATEGORIEËN.

  • Algemeen

  • Bijeenkomsten

  • Lidmaatschap

  • Community

  • Voorwaarden

  • Mindset & Spelregels

ALGEMEEN

Van welke diensten kan ik gebruikmaken als ik geen lid ben

U bent welkom om eenmalig vrijblijvend kennis te maken om de sfeer te proeven. Zo kunt u onze toegevoegde waarde zelf ervaren. Gastdeelname is met een eigen bijdrage op basis van de Meeting.

Wie zijn de leden van morgen

Directeuren / eigenaren van MKB bedrijven, Zelfstandigen zonder personeel, start ups en studenten met ondernemerschap ambities. De leden vertegenwoordigen een zeer brede diversiteit aan branches.

Hoeveel leden kent BS Morgen

BS Morgen heeft circa 150 leden.

Waarom kan ik de leden op de website community zien

Open en transparant! Het gaat bij BS Morgen om de mensen achter de bedrijven, op basis van openheid, transparantie en vertrouwen. De leden van BS Morgen zijn derhalve inzichtelijk voor u als bezoeker van het netwerk.

Ik heb een klacht wat nu?

Neem persoonlijk contact met ons op door te bellen met: 0629400683 of een mail te sturen naar reneluijten@bsmorgen.nl . U kunt ook op de website een bericht achter laten. Wij nemen spoedig contact met u op.

Kan ik mij aan- of afmelden voor de nieuwsbrief?

Ja, dat kan. U kunt zich via de website inschrijven voor de nieuwsbrief. Afmelden kunt u doen middels de afmeldknop in de nieuwsbrief.

BIJEENKOMSTEN

Wie ontmoet ik tijdens de bijeenkomsten?

Directeuren / eigenaren / managers van bedrijven op basis van doelgroep en doelstelling . De deelnemers vertegenwoordigen een zeer brede diversiteit aan branches.

Waar zijn de bijeenkomsten?

BS Morgen heeft meerdere Locatie’s, Zij vallen onder Het Huis van Morgen. Daarnaast zullen er ook meetings georganiseerd worden in de regio Noord-Limburg, Midden-Limburg en Zuid-Oost Brabant.

Hoe vaak zijn de bijeenkomsten?

BS Morgen organiseert elke maand meerdere Meetings op basis van ontwikkelen, ontmoeten en ontspannen voor de diverse doelgroepen. Bekijk onze agenda voor het actuele aanbod.

Mag ik eens als gast naar een bijeenkomst komen?

U bent van harte welkom om vrijblijvend eenmalig kennis te maken met BS Morgen. De toetredingsvoorwaarden die wij hanteren is dat u directeur of eigenaar/manager bent van een bedrijf MKB/ZZP/Start up/Student ondernemer.

Mag ik een collega als vervanger sturen?

Er is de mogelijkheid om samen met uw compagnon of mede-directeur/manager te participeren binnen BS Morgen. Die mag u als vervanger sturen.

Mag ik iemand meenemen?

Introducés zijn tegen betaling van harte welkom, mits ze voldoen aan de toetredingsvoorwaarden. Wanneer u uw gast meldt bij ons, dan verzorgen wij de inschrijving. Stuur een mail naar reneluijten@bsmorgen.nl

Waar kan ik mij aan- of afmelden?

Als gast kunt u zich aanmelden door het registratie formulier bij het evenement in te vullen. Afmelden kunt u door een mail te sturen naar reneluijten@bsmorgen.nl . Als lid kunt u zich aan- en afmelden via de community WebApp of website.

Wat als ik te laat ben?

BS Morgen begint stipt op tijd met de bijeenkomsten. Na de aangegeven ontvangst tijd, starten wij direct. Vanaf dat moment is het helaas niet meer mogelijk om nog aan te schuiven. U wordt dan verzocht een nieuwe bijeenkomst in te plannen.

Laat het ons persoonlijk weten middels het mobiele nummer 0629400683 dat u in de bevestiging van uw bijeenkomst vindt.

Zijn er annuleringskosten?

BS Morgen behoudt het recht om annuleringskosten in rekening te brengen bij de bijeenkomsten. Zie onze algemene voorwaarden


LIDMAATSCHAP

Hoe kan ik lid worden?

U kunt uw gegevens via het lidmaatschap formulier invullen om lid te worden. BS Morgen activeert dan persoonlijk uw lidmaatschap.

Wat zijn de voorwaarden om lid te kunnen worden?

U bent directeur of eigenaar van een bedrijf MKB/ZZP/Start up/student met ondernemerschapsambities én u past binnen de filosofie ondernemers van Morgen .

Wat houd het lidmaatschap in?

Wat u kunt verwachten van uw lidmaatschap, de kosten en wat wij van u verwachten, kunt u opvragen via het secretariaat.

Welke kosten zijn nog meer verbonden aan het lidmaatschap?

De genoemde bijeenkomsten waar u als lid recht op heeft, zijn inclusief alle kosten. Additionele bijeenkomsten buiten het programma van BS Morgen kunnen kosten met zich mee brengen.

Wat is de duur van het lidmaatschap?

BS Morgen hanteert jaarlijkse lidmaatschappen. Instappen kan per maand.

Hoe vaak mag ik naar de bijeenkomsten komen?

U bepaalt zelf de frequentie van uw deelnames op basis van uw pakket. Deze bijeenkomsten zijn inclusief in uw lidmaatschap.

Mag ik als lid ook deelnemen in andere regio’s?

Ja, u kunt participeren waar en wanneer u wilt.

Ben ik als lid van BS Morgen verplicht om naar bijeenkomsten te komen?

Nee, u bepaalt uw eigen agenda en komt waar en wanneer u dat zelf wilt.

Is mijn lidmaatschap persoons- of bedrijfsgebonden?

Uw lidmaatschap is bedrijfsgebonden. U doet echter wel op persoonlijke titel mee. Het is mogelijk om samen met een collega directeur of compagnon/manager te participeren.

Stopt mijn lidmaatschap automatisch?

Uw lidmaatschap stopt niet automatisch. Indien u uiterlijk 90 dagen voor het einde van uw lidmaatschap jaar opzegt, wordt deze automatisch verwerkt.

Wat is de einddatum van mijn lidmaatschap?

Er is geen einddatum van uw lidmaatschap. Een lidmaatschap duurt 1 jaar en wordt automatisch verlengd tenzij u tijdig opzegt. De opzegtermijn is 90 dagen voordat uw lidmaatschap jaar afloopt.

Wanneer ontvang ik mijn factuur?

U ontvangt uw factuur bij ingaan van uw lidmaatschap. Wij facturen jaarlijks, uw prolongatie factuur ontvangt u jaarlijks rondom uw ingangsdatum. De factuur wordt per mail verzonden.

Wat is de betaaltermijn?

De betaaltermijn van BS Morgen is 14 dagen.

Waar kan ik terecht met vragen over factuur of betaling?

U kunt met uw vragen terecht bij ons secretariaat. Dit is per telefoon te bereiken op 0629400683 of per mail via reneluijten@bsmorgen.nl

Waar vind ik mijn gegevens?

Uw organisatie en persoonlijke gegevens zoals bij ons bekend, kunt u vinden op uw persoonlijke pagina in onze online community.

Hoe geef ik gewijzigde gegevens door?

U kunt uw persoonlijke en organisatie gegevens niet zelf wijzigen in de online community op uw persoonlijke pagina. Betreft het andere gegevens, stuur ons een mail naar reneluijten@bsmorgen.nl

Zijn mijn gegevens beschermd?

Als lid zijn uw n.a.w. gegevens en progfiel openbaar . Uw organisatie en contactgegevens worden alleen getoond in de online community die toegankelijk is voor onze leden en bezoekers van de website. Deze gegevens kunt u niet zelf bewerken.

COMMUNITY

Kan ik mijn gegevens zelf wijzigen?

De leden vind u via de BS Morgen community op de website bsmorgen.nl. De contact gegevens die worden weergeven op uw persoonlijke pagina kunt u niet zelf wijzigen.

De algemene voorwaarden van BS Morgen zijn terug te vinden op de website of via PDF document op te vragen.MINDSET & SPELREGELS

DIT BESCHRIJFT HET PROCES VAN UW DEELNAME AAN MEETINGS, VOORBEREIDING, HOUDING EN PERSOONLIJKE ONDERNEMERSREIS GROEI EN ONTWIKKELING

Inschrijven bijeenkomsten

Bijeenkomsten worden altijd vermeld via de website, mail en community WebApp. Leden kunnen alleen deelnemen op basis van digitale inschrijving via de website bsmorgen.nl of WebApp op de smartphone. Leden dienen altijd in te schrijven en aan te geven of men wel/niet komt.

Voorbereiding pitch, zoekvraag of thema

Een goede voorbereiding op basis van het thema, persoonlijk/zakelijk of Maatschappelijk vraagstuk is een vereiste voor een optimaal resultaat tijdens de bijeenkomsten. Hetgeen wat voorbereid dient te worden wordt vermeld in de mail of uitnodiging. Via de WebApp kan de vraag of het aanbod gemeld worden.

Uitnodiging gast

Elk lid heeft de mogelijkheid om in overleg met BS Morgen een gast uit te nodigen. Een gast betaald een eigen bijdrage die afhankelijk is van de bijeenkomst.

Opkomst en tevredenheid

In het belang van de leden van BS Morgen en van BS Morgen willen beiden graag serieuze leden. Voorwaarde is dat een lid het netwerk ook daadwerkelijk een kans geeft door het bijwonen van minimaal 75% van de betaalde evenementen. De kracht van de herhaling met bestaande en nieuwe ondernemers is de basis voor het bouwen van een waardevol netwerk.

De binnenkomst

Later komen en eerder weggaan omdat je nog andere afspraken hebt, wordt niet op prijs gesteld, tenzij van te voren gemeld. Het komen en gaan leidt af van het programma en geeft onrust.

De houding

Van de deelnemers verwachten we een open, constructieve houding en een positieve bijdrage. We bouwen aan relaties en gaan geen vliegen vangen. Delen is het nieuwe geven, verkopen is niet gepast! De basis? Respect, oprechte interesse en vertrouwen in elkaar.

De pitch (bij kennismaking)

Praat niet te lang over jezelf. Houd het kort als je antwoord geeft op de vraag "Vertel eens iets over jezelf?" Het is handig als je een elevatorpitch schrijft. Dit is een micropresentatie van 60 seconde over wie jij bent, wie je klanten zijn, waar je ze mee helpt! Tijdens de Tafelsessies krijgen de deelnemers altijd de tijd, ruimte en aandacht om te vertellen wat hun bezig houd.

De kennismaking is hierbij dan ook heel belangrijk, maar hou het ook bij een pitch! Anders verzand de kostbare tijd alleen maar in hetgeen wat je doet. Het gaat er juist om waarmee de anderen jou kunnen helpen!

Oprechte aandacht geven

Toon interesse, besef dat jouw Tafelpartner graag wil praten over zijn/haar bedrijf. Mensen vinden het leuk om te praten over waar zij zich dagelijks mee bezig houden. Begin dus met oprechte aandacht geven, vragen te stellen en door te vragen over dat wat er aan de andere kant van de tafel speelt. Tijdens het netwerken zijn omgangsvormen belangrijk. Maar onthoud: bij netwerken gaat het juist om ‘de ander’. Als je die niet ziet staan, niet echt begrijpt en niet kunt plaatsen, wordt het moeilijk om de antwoorden van die persoon op waarde te schatten.

Luisteren naar elkaar

Luister naar elkaar en laat elkaar uitspreken. Respecteer elkaars mening, ook als het gaat om onderwerpen die niet zo zeer met zakendoen te maken hebben maar juist de persoonlijke snaar raken.

Help de ander en stel open vragen

Zorg dat je altijd van waarde bent tijdens het Tafelgesprek. Het sleutelwoord is namelijk ‘waarde’! Laat in het Tafelgesprek je professionaliteit en enthousiasme blijken.

Vind uit met welk probleem je gesprekspartner zit. Stel vakkundige open, inzichtelijke en inhoudelijke vragen, zodat je de ander aan het denken zet. Dit geeft het gevoel dat je oprecht geïnteresseerd bent in de ander om te helpen met jouw expertise, ervaring of netwerkcontact dat je wilt inzetten.

Dus als de ander even moet nadenken over het antwoord op jouw vraag, dan stel je de juiste vraag en maak je de juiste connectie.


Vastleggen van afspraken, tips en adviezen

Vergeet deze niet tijdens de tafelsessies vast te leggen. Na een netwerkgesprek is het belangrijk dat je je gesprekspartner 'warm' houdt en laat weten wat je met het gesprek hebt gedaan.

Stuur een bedank mail naar degene met wie je een interessant gesprek hebt gehad. Waarvoor je nog een advies hebt of een aanbeveling en met wie je een vervolg afspraak gaat maken. Waardevolle relaties opbouwen begint met “brengen”.

Wat is het doel van een afspraak bekeken vanuit de visie van BS Morgen? Een vervolg geven aan de zoekvraag van de gesprekspartner, waar kun je elkaar mee verder helpen! Het kijken in de “keuken” van de ondernemer geeft vaak een duidelijker beeld van waar degene mee bezig is. Zodoende kun je voor hem of haar ook veel meer betekenen en als ambassadeur optreden.

Het is niet toegestaan om het ledenbestand te gebruiken voor commerciële doeleinden, aanbiedingen en mailings. Het gebruik van het email- en adressenbestand van leden is voorbehouden aan BS Morgen.

Zaaien, onderhouden en oogsten

Bij BS Morgen gaat het niet om direct te verkopen aan de mensen die je ontmoet tijdens de bijeenkomsten. Het is nog vele malen fijner om zaken te doen met de mensen uit je netwerk als ambassadeurs.

Het draait om het creëren van vertrouwen en dit kost tijd. Niets is storender dan mensen ontmoeten tijdens het netwerken die alleen hun diensten proberen ‘aan te smeren’, voor elk probleem die je oplost of de dienst die je aanbiedt zijn er een ontelbare hoeveelheid aanbieders. Je wil er zorg voor dragen dat mensen uit je netwerk signalen voor je opvangen en je in contact brengen met warme leads.

Met andere woorden: Eerst zaaien, werk aan je contacten. Kom ook eens iets brengen en doe vooral eens iets belangeloos. Je zult merken dat je oogst eerder rijp is.

The next step! Richt je op leren

Dat doet je sowieso positiever in het leven staan. Ook zorgt het dat je BS Morgen gaat ervaren als een kans om mensen te waarderen op hun expertise, kennis en ervaringen. Kom tot nieuwe inzichten en ga nieuwe dingen ontdekken en leren.

Identificeer gemeenschappelijke belangen

Vraag je af waar jouw belangen en doelen op één liggen met ondernemers binnen BS Morgen. Nu bedenk je hoe je vandaaruit zinvolle werkrelaties kunt vormen. Dit is het gedeelde-activiteitenprincipe – de basis van potente BS Morgen netwerken.

Mensen vormen de meest collaboratieve en langst durende connecties als ze samenwerken aan taken waarvoor ze elkaars bijdragen nodig hebben. Zulke ‘onderlinge taakafhankelijkheid’ is een van de grootste bronnen van positieve energie in positieve relaties. Zeg maar: je wordt daar blij van. Het geeft je een gevoel van authenticiteit en zinvolheid.

Kijk breed naar wat je hebt te bieden

Zelfs zonder direct gedeeld belang vind je wel iets waardevols wat je iemand anders kunt bieden. Denk daarbij buiten de gebaande paden. Dat is vaak lastig als je jong bent en minder ervaren. Maar ook dan zijn er mogelijkheden. Je hebt altijd meer te bieden dan je denkt.

Focus niet op tastbare zaken als geld, sociale status, technische hulp en informatie, maar op minder voor de hand liggende zaken als dankbaarheid (het inspireert mensen enorm als je ze bedankt voor hun hulp), erkenning/waardering en verbetering van je reputatie.

Vind een hoger doel binnen BS Morgen Doet!

Wanneer voelt het beter – authentieker, minder opportunistisch – om naar BS Morgen te komen!

Als dat hogere, bredere doelstellingen dient in plaats van alleen maar persoonlijke. Frame je BS Morgen mindset dus in die context binnen BS Morgen Doet.

Deel jouw ervaring!

Tot slot! Hoe mooi is het om al onze ervaringen met elkaar te delen die niet te koop zijn! Dat is de reden dat Albert Einstein mij heeft geïnspireerd en gebracht waar ik nu sta als mens en ondernemer.

“De enige bron van kennis is ervaring” Albert Einstein

Graag voeg ik hieraan toe: “Ervaringen van inspirerende ondernemers”

Rene Luijten
Eigenaar BS Morgen | organisator | spreker | moderator | sparringpartner

www.bsmorgen.nl
Ondernemen en persoonlijke ontwikkeling vragen

om toegang tot een netwerk van ideeën.

Wij regisseren en verzorgen unieke netwerkbijeenkomsten.

Ervaar het vertrouwen en de prikkeling bij ons aan tafel

en ga in gesprek met mede-ondernemers.