In de rubriek ‘Ondernemers van Morgen’ komen we meer te weten over een van onze leden. Deze keer met Rob Vercoulen van Noord Limburgs Groen. Veel leesplezier!

1. Wie is Rob Vercoulen?


Mijn naam is Rob Vercoulen, 40 jaar en woonachtig in Meijel. Gelukkig getrouwd en trotse vader van 2 kids. Ik ben een echt gezelschaps- en verenigingsmens en ben graag van betekenis voor anderen en mijn omgeving. Binnen het dorp ben ik actief in diverse bestuursfuncties en vervul ik graag de rol van kartrekker. Verder ben ik muzikant en speel ik bij Harmonie Eendracht en die Heimat Kapelle. Ik speel de euphonium, een blaasinstrument. Met veel toewijding en plezier ben ik werkzaam voor Noord Limburgs Groen, een sociaal groenbedrijf, waar ik eindverantwoordelijk ben voor de organisatie.2. Wat is de kracht van jouw bedrijf?


We zijn een erkend sociaal groenbedrijf dat kiest voor een afwijkende missie, visie en positionering die ook echt verankerd is in onze strategie. Door middel van werken in de groene ruimte geven we met de juiste vakinhoudelijke en persoonlijke begeleiding mensen die in onze maatschappij niet vanzelfsprekend regulier kunnen werken de kans zich te ontwikkelen en hun eigen boterhammen te verdienen. We hebben vakinhoudelijke mensgerichte voormannen in dienst die samen met onze medewerkers zorgen voor een perfect aangelegde of onderhouden tuin.

We leveren een complete allround dienstverlening in ontwerp, aanleg en onderhoud van buitenruimtes voor bedrijven, scholen, zorg en (semi) overheid. Met 1 aanspreekpunt wordt alles geregeld. We merken dat veel klanten bewuster kiezen voor bedrijven die aantoonbaar maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dat is natuurlijk een heel positieve ontwikkeling.3. Welke tip heb je voor ondernemers in tijden van Corona?


Ik denk dat het belangrijk is dat je contact met je klant en je omgeving houdt. Kijk bijvoorbeeld naar wat corona voor je klant betekent. En kijk naar wat wel nog kan i.p.v. kijken wat niet kan.

Zelf ben ik bijvoorbeeld in gesprek gegaan met klanten waar corona erg hard insloeg en een groot deel van de medewerkers letterlijk geen werk meer had. Ik heb voorgesteld om de medewerkers het tuinonderhoud zelf te laten uitvoeren, zodat ze toch aan werk zouden blijven. Onze mensen konden hier in begeleiden indien gewenst. En met de uren die wij als bedrijf op dat moment conform de afspraken niet konden maken, hebben we een buffer gecreëerd, waarmee op een later moment bijvoorbeeld renovatiewerkzaamheden konden worden uitgevoerd.

Zo is het van groot belang dat je steeds kijkt welke mogelijkheden er wel zijn. Al besef ik me heel goed dat er veel ondernemers zijn waar het op dit moment erg lastig is en het perspectief al lange tijd ontbreekt.


4. Waarom BS Morgen?


BS Morgen kenmerkt zich voor mij als een club met betrokken ondernemers die oprecht geïnteresseerd zijn in elkaar. Waarbij het niet gaat om pronken met omzet, maar voor elkaar open staan, elkaar helpen en ontwikkelen. Dit in een prettige, fijne sfeer.


Onze medewerkers zijn onze trots!

5. Waar ben je trots op?


Als ik kijk wat we de laatste jaren bij Noord Limburgs Groen hebben kunnen bewerkstelligen maakt met me dat enorm trots. We zien onze medewerkers groeien en floreren en hebben al jaren geen verloop aan klanten. We groeien niet alleen aan de menskant maar zeker ook in de diversiteit van de projecten die we opleveren. Zo hebben we onlangs in mijn eigen dorp, Meijel, een geweldige zorgtuin voor mensen met dementie opgeleverd.

Het geeft me veel energie dagelijks bezig te zijn binnen deze prachtige organisatie en écht van betekenis te kunnen zijn voor onze medewerkers, klanten en de groene omgeving.


https://www.noordlimburgsgroen.nl/

SAMEN BOUWEN WE AAN BS MORGEN

Groei en ontwikkeling van ondernemer, mens en organisatie met een knipoog naar Maatschappelijk, Sociaal Ondernemerschap!

Doe jij mee?