In de rubriek ‘Ondernemers van Morgen’ komen we meer te weten over een van onze leden. Deze keer met Rob van Oene van Mifa. Veel leesplezier!

1. Wie is Rob van Oene?


Mijn naam is Rob van Oene, 41 jaar en woonachtig in het Brabantse Geldrop. Ik ben getrouwd en heb 3 kinderen in de leeftijd van 5, 9 en 10 jaar. In mijn vrije tijd spendeer ik zoveel mogelijk tijd aan mijn gezin. Daarnaast speel ik trompet bij een harmonie in Eindhoven. Verder mag ik graag hardlopen en zaalvoetballen.

Ik ben inmiddels al 18 jaar werkzaam bij Mifa in Venlo, waar ik gestart ben op verkoop en in de loop der jaren steeds andere, uitdagende, functies bekleed heb.

Sinds april 2017 ben ik CEO van dit prachtige bedrijf en mag ik leidinggeven aan meer dan 300 werknemers, een schitterende en dankbare taak!


2. Wat is de kracht van jouw bedrijf?


Mifa is specialist in aluminium extrusie profielen. We produceren compleet afgewerkte precisie producten voor tal van branches. De belangrijkste 4 zijn de luchtvaart, automobiel, machinebouw en de medische industrie. Onze kracht zit hem in de nauwkeurigheid, flexibiliteit en vooral ook de functionaliteit van de producten die we kunnen maken. Het juiste advies en hoge kwaliteit leveren zit in ons DNA. Onze producten vind je in tal van toepassingen, zoals onderdelen voor vliegtuigstoelen, onderdelen in satellieten, voorvorken voor motoren, onderdelen voor analyseapparatuur en we zitten ook in de deeltjesversneller in Cern.


3. Welke tip heb je voor ondernemers in tijden van Corona?


Dit jaar heeft laten zien dat het als ondernemer van groot belang is om je te kunnen aanpassen aan de (nieuwe) omstandigheden. In de luchtvaart, een belangrijke industrie voor ons, is natuurlijk het jaar volledig anders gelopen dan voorzien. Door niet te wachten tot een probleem er daadwerkelijk is maar je vooraf goed voor te bereiden op de nieuwe situatie, kun je er beter mee om gaan als organisatie en kom je er ook weer sterker uit.


Verder zou ik in algemene zin willen zeggen, kijk vooral wat er wel nog kan in deze tijden i.p.v. focussen op wat niet meer mogelijk is.


4. Waarom BS Morgen?


Ik bezoek de Mastertables van BS Morgen omdat deze mij de kans bieden om te sparren met personen in soortgelijke functies. Met andere CEO’s en ondernemers kan ik gezamenlijke thema’s en issues bespreken en worden zaken uit verschillende invalshoeken bekeken. Ik leer zo van anderen en verkrijg door de diversiteit van het netwerk nieuwe inzichten en tips.5. Waar ben je trots op?


Als ik terugkijk naar 2020 dan ben ik trots op hoe we ons met z’n allen zo goed mogelijk aan de situatie aanpassen. Een goede samenwerking is daarbij van belang. Verder word ik zeker ook trots als ik denk aan de ontwikkeling die we doorgemaakt hebben en die we ook in de toekomst weer gaan maken met onze mensen, door kwalitatieve producten, met nieuwe technieken te leveren aan de vele mooie klanten.

SAMEN BOUWEN WE AAN BS MORGEN

Groei en ontwikkeling van ondernemer, mens en organisatie met een knipoog naar Maatschappelijk, Sociaal Ondernemerschap!

Doe jij mee?