In de rubriek ‘Ondernemers van Morgen’ komen we meer te weten over een van onze leden. Deze keer met Lean Groetelaers van Lindenhof. Veel leesplezier !

1. Wie is Lean?

Mijn naam is Lean Groetelaers, bijna 53 jaar geleden geboren in Maasbree. Na lang in Venlo gewoond te hebben ben ik in het pittoreske Geijsteren terecht gekomen, waar ik woon, werk en leef met mijn man Roel Groetelaers. Samen zijn we eigenaar van drie bedrijven; Eet- en Drinkcafé ’t Trefpunt, Zaal de Kei en B&B de Lindenhof. Voorheem werkte ik veelal in financiële functies in de zorg, maar in oktober 2018 ben ik ingestapt bij de ondernemingen van mijn man in sinds die tijd runnen we de bedrijven samen. In mijn vrije tijd hou ik van hardlopen, reizen, lekker met de hond wandelen en kan ik enorm van de natuur genieten in algemene zin.


2. Wat is de kracht van jouw bedrijf?

Onze bedrijven kenmerken zich door de uitermate relaxte sfeer, natuurlijke omgeving en de flexibiliteit. We denken écht mee en staan voor veel, heel veel dingen open. Mensen en bedrijven die bij ons komen hechten veel waarde aan de natuur, houden van wandelen, fietsen en natuurlijk van bourgondisch genieten.


3. Welke tip heb je voor ondernemers in tijden van Corona?

Laat je vooral niet meetrekken in het zwaarmoedige, probeer positief te blijven en steek geen energie in zaken die je niet kunt veranderen. Vanaf het begin van deze vreemde tijd zijn Roel en ik vooral rustig gebleven en hebben we ons gefocust om dingen die wél kunnen. Dat geeft zoveel meer rust en positieve energie en het helpt bij het nemen van strategische beslissingen.

Durf keuzes te maken.

4. Waarom BS Morgen?

Dat zijn een aantal facetten. In het algemeen kan ik zeggen dat ik geïnspireerd raak bij BS Morgen. Dat kan door een lezing zijn, maar zeker ook door een contact of gesprek met een collega-ondernemer. Wat me vooral opvalt, is dat het een omgeving is waarin het comfortabel voelt om zaken in vertrouwen te delen. Het is écht sparren. Zelfs in een online sessie. Dat geeft mij weer veel energie en zeker ook nieuwe inzichten.


5. Waar ben je trots op?

Ik ben trots op het feit dat ik keuzes heb durven maken, bijvoorbeeld door mijn baan en de daarbij horende zekerheid op te zeggen. Juist niet in ‘het veilige’ te blijven maar stappen te durven nemen.

Ondanks corona en de toch wat vreemde tijd waarin we terecht zijn gekomen, heb ik geen moment spijt gehad van mijn keuzes. Ik ben er ook trots op dat ik er samen met Roel in slaag om zo positief te blijven.

https://www.lindenhofgeijsteren.nl

SAMEN BOUWEN WE AAN BS MORGEN

Groei en ontwikkeling van ondernemer, mens en organisatie met een knipoog naar Maatschappelijk, Sociaal Ondernemerschap!

Doe jij mee?