In de rubriek ‘Ondernemers van Morgen’ komen we meer te weten over een van onze leden. Deze keer met Henny de la Roy van VDG De la Roy. Veel leesplezier !

1. Wie is Henny de la Roy

Innovatief en creatief zijn benamingen die bij me passen. Ik zit altijd vol energie en ideeën en ben zeer gedreven om tot de juiste (zakelijke) oplossing te komen. Vol passie geniet ik iedere dag weer van mijn vak. Mooi vind ik dat ik mijn kennis kan overdragen aan anderen. Samen met mijn vriendin woon ik in Venray en heb uit mijn eerste huwelijk een tweeling. Familie is voor mij belangrijk en ben dan ook een echte familieman. Vroeger was ik een fervent judoka echter door blessures kan ik deze sport niet meer beoefenen dus probeer nu maar regelmatig naar de sportschool te gaan of op de mountainbike te springen. Rust vind ik aan de visvijver waar ik graag met mijn vriend en zoon probeer een visje te vangen, maar vaak ontstaan hier toch weer nieuwe creatieve oplossingen voor wat dan ook.


2. Wat is de kracht van jouw bedrijf?

VDG De la Roy is specialist in het bewerken en contour snijden van EPS, ook wel tempex of piepschuim genoemd. De toepassingen hiervan zijn divers. Denk aan designproducten voor reclametoepassingen of decor- en standbouw. Zo maakten wij ‘de hand’ van het TV-programma The Voice in België en Frankrijk. Maar we zijn ook actief woning- en utiliteitsbouw. Het mooie vind ik zelf dat er bijna geen beperkingen zijn; we kunnen (bijna) alles maken voor een grote diversiteit aan branches. De kracht? Dat is overduidelijk de synergie met de andere bedrijven binnen de Van Dijk groep. Vijf verschillende bedrijven met als verbindende factor bouw en vastgoed, dat werkt ideaal en versterkt elkaar enorm.


3. Welke tip heb je voor ondernemers in tijden van Corona?

Voor veel bedrijven viel ineens alles stil. Dat is een hele bijzonder situatie. Ook wij hebben er last van omdat we relatief veel in de evenementenwereld actief zijn. Maar ik hou er van om in kansen en oplossingen te blijven denken en niet in blokkades. Zo hebben we direct geschakeld en een desinfectiezuil ontwikkeld. Hier is inmiddels al veel vraag naar, o.a. door retailers. Kijk dus vooral naar wat er wel kan!

4. Waarom BS Morgen?

Ik ben er al vanaf de start bij. De hartelijkheid waarmee René mij altijd ontvangen heeft tekent de warmte van de club. Ons bedrijf is ook echt in the picture gezet bij BS Morgen, bijvoorbeeld ook ten tijde van de economische crisis. Dat is me veel waard geweest. In de loop der jaren heb ik met veel ondernemers binnen het netwerk een hechte band gekregen. Ik kan er op een prettige manier klankborden.


5. Waar ben je trots op?

Het klinkt misschien wat arrogant, maar ik ben trots op mezelf. Trots op waar ik nu sta met ons bedrijf. Zoals veel mensen weten, verloor ik mijn beide ouders in 1977 bij de vliegramp op Tenerife. Een gebeurtenis die het leven van mij en mijn 3 broers en zus getekend heeft. Ik ben enorm trots en dankbaar dat we De la Roy hebben kunnen voorzetten en dat ik als boegbeeld hiervan heb kunnen fungeren. En uiteraard ben ik trots op mijn kinderen!

SAMEN BOUWEN WE AAN BS MORGEN

Groei en ontwikkeling van ondernemer, mens en organisatie met een knipoog naar Maatschappelijk, Sociaal Ondernemerschap!

Doe jij mee?


BS MORGEN

Ondernemerstafel

Programma met dialoog, kennis- en inspiratiesessies voor MKB en ZZP professionals

BS MORGEN

Young Professionals

Netwerk en kennisprogramma voor studenten, Start up's en professionals in dienst met ondernemersambities

BS MORGEN

Academy

Kennis programma's met workshops, trainingen, cursussen en lezingen door kennispartners

BS MORGEN

DOET!

Programma Maatschappelijk, Sociaal ondernemen, ondersteuning met goed doel! De mens centraal!