LEES HIER DE BLOGS VAN RENE OVER NETWERKEN

Bloedzuigers!

Prikkelend, open, aandachtig, behulpzaam en bewegend!

De kernwaardes van BS Morgen en de aangesloten Ondernemers van Morgen!  

Netwerkgesprekken met ondernemers en zelfreflectie van mij persoonlijk waren nodig om de kernwaardes ook daadwerkelijk te voelen en te begrijpen dat daardoor niet iedereen past binnen BS Morgen.

En "niet iedereen" is de “Bloedzuiger”!

Ja, tijdens de kennismaking heb je in eerste instantie het goede gevoel bij de ander.

Hij of zij zijn charismatisch bij de eerste kennismaking. Ze stralen zelfvertrouwen en bekwaamheid uit, zijn warm, charmant en geïnteresseerd (ten minste, dat denk ik dan). 

Een speciaal gevoel geven ze jou, ze zijn geestig en hebben een hele onderhoudende vlotte babbel. De eerste aanzet tot vriendschap?

Hoe charismatischer ze zijn, hoe langer het duurt om te ontdekken wie ze echt zijn. 

Dan kom je erachter dat ze al tijdens een gesprek rond kijken om een leuker iemand te ontdekken en door die geringe betrokkenheid wordt er weinig diepgang bereikt.

Een gevoel van arrogantie en van superioriteit overvalt je dan. In vervolg gesprekken komen ze alleen maar halen.
Aan relaties bouwen? Ho maar! Aandacht en waardering voor de ander is ver te zoeken.

Ze zijn uit op hun eigen voordeel (vaak handel), spannen je voor het karretje en denken ook recht te hebben op bepaalde privileges vanwege hun vermeende bijzondere kwaliteiten.  Ondertussen laten ze anderen geloven in hun goede bedoelingen.  Ze hebben een talent om overal een draai aan te geven waardoor de ánder onredelijk of dom lijkt. Ze zuigen je uit, laten dan los en zijn weg!

Is dat erg?

Nee hoor, juist goed dat deze “bloedzuigers” met narcistische trekjes door de mand vallen en zich niet thuis voelen in  het netwerk waar ik ruim 13 jaar aan heb gebouwd.

En ja, uitgeleerd zijn we nog lang niet. Leren van elkaar doen we voor het leven!

Wie weet, worden “bloedzuigers” dan nog eens echte vrienden 😊